torstai 8. marraskuuta 2018

Punaisen pennun paluu


Kaikki ei aina suju niin kuin on suunnitellut, tai edes toivonut. Tällä kertaa se tarkoitti sitä, että yksi Lotan veljistä palautui etsimään uutta kotia.

Pentu palautui koirasta riippumattomista syistä, ja koira voi hyvin. Paljon on pennulla tapoja opeteltavana, mutta ihan perusfiksu tuo onneksi on. Hyvin samanlainen kuin reilut kaksi kuukautta sitten meiltä lähtiessään, itsevarmuutta tosin on tullut hitunen lisää - mikä on erittäin positiivista tämän koiran kohdalla.

Alla laatimani myynti-ilmoitus Renestä. Lisää pohdintaani pennusta ilmoituksen alla.



Uutta kotia etsii 30.3.2018 syntynyt belgianpaimenkoiramix Rene, koirasta riippumattomista syistä. Rene tuli meille 12 viikkoisena sijaiskotiin sisaruksiensa kanssa, ja palaa nyt etsimään uudestaan kotia. 
Pentu etsii koirakokenutta, aktiivista kotia mieluiten maalta tai rauhalliselta kaupunkialueelta. Pentu tarvitsee kodin jossa on mieluusti kokemusta aremmista tai epäluuloisista koirista. Rene saattaa reagoida aggressiivisesti epämiellyttäviin tai pelottaviin asioihin, joten on tärkeää että sitä osataan tukea vaikeissa tilanteissa, eikä pakoteta koiraa liian ahdistaviin tilanteisiin tai etenemään liian nopeasti vaikeissa asioissa. Rene on pehmeä koira, joka paineistuu helposti eikä palaudu heti jännittävistä tilanteista. Näiden piirteiden vuoksi en suosittele koiraa kotiin jossa on pieniä lapsia. Koiran kouluttamisessa auttaa kuitenkin sen suuri halu tehdä töitä oman ihmisensä kanssa.
Kilpakentille tai halliharrastuksiin ei kannata haikailla Renen kanssa, mutta siitä saa varmasti mainion kaverin monenlaiseen kotiharrasteluun. Rene viihtyy erityisesti ulkoaktiviteeteissa joissa häiriötekijöitä on vähän.
Rene on tottunut muihin koiriin, kissoihin, siipikarjaan ja muihin pieneläimiin. Saalisviettiä on kuitenkin jonkun verran, eli varauksella kotiin jossa on muita pieniä eläimiä. Renellä on ollut vaikeuksia yksinolojen kanssa, joten siihen on jaksettava paneutua uudessa kodissa. Hihnakäytöksessä on myös paljon tekemistä, mutta muutoin pentu on varsin hyvätapainen. 
Rene on tällä hetkellä n. 15kg/55cm, eikä kasva merkittävästi suuremmaksi. Tästä saa joku ihanan, kompaktin kokoisen ja motivoituneen harrastuskaverin.
Rene on tavattavissa Harjavallassa, tai meidän menojen mukaan esim. Porissa, Mynämäellä tai Turussa. Renen hintana on ollut 500e, mutta siitä voidaan neuvotella. Osamaksukin on mahdollista, tärkeintä että poika löytäisi hyvän, pysyvän kodin. 
Jos kiinnostuit, laita viestiä tai sähköpostia osoitteeseen kosketushairio@gmail.com ja kerro kodista jota tarjoat Renelle. Voin laittaa pojasta paljon kuvia ja videoita 12vko-5kk ikäväliltä.


Renellä on paljon ominaisuuksia, jotka hankaloittavat kodin löytymistä. Se on hurjan kaunis, ja olenkin saanut lukuisia yhteydenottoja jossa koiraa ollaan ostamassa ulkonäön perusteella. Usein kävi ilmi, etteivät kyseiset ihmiset olleet edes lukeneet pennun myynti-ilmoitusta (jonka tehtyään eivät vastanneet enää tai ilmoittivat ettei pentu sovi heille) - nykyään en edes vastaa kyselyihin joissa vain ja ainoastaan ihastellaan koiran ulkonäköä.

14vko ikäinen terävähammas :D
Tämä pentu ei tosiaan ole jokaiselle sopiva, monessakin mielessä. Aktiivinen koira joka ei kuitenkaan sovi hektisiin harrastuksiin, on monelle mahdoton yhtälö. Rene tuskin soveltuu myöskään perheisiin, joissa on useita koiria tai pieniä lapsia, mikä jälleen karsii paljon hyviä koteja. Epäluuloinen ja aggressioon herkästi taipuvainen luonne ei myöskään mahdollista koiran luovuttamista osaamattomiin käsiin, vaikka ihminen olisi kuinka varteenotettava muutoin. Eroahdistus ja muut tapakoulutusta vaativat asiat ei liene positiivinen lisä kaiken huipuksi, koiralle joka alkaa olla mukavasti esiteini-iässä ja koettelee rajojaan.

Positiivista kuitenkin on se, ettei 7kk ikäinen koiranuorukainen pienine ongelmineen ole yhtä houkutteleva heräteostos, kuin suloinen pentu joka vasta vaihtaa neulanteräviä maitohampaitaan. Sisäsiisteys ja monet muut jo opitut taidot on myös iso helpotus - ihan näin omastakin näkökulmasta. Rehellisesti sanottuna hiukan hirvitti ajatus, että Lotan (joka itsekin koettelee rajojaan ja tuhmailee minkä kerkeää) veli saapuu laumaan ja tuo oman kipinänsä tulenarkaan paimenten risukasaan.
Ihmeen hyvin Rene on kuitenkin sujahtanut takaisin laumaan. Veera tykkää pennusta kovasti, ja voisi ilmeisesti vaihtaa Renen Lottaan. Muut vähät välittävät uudesta ärsyttävästä kakarasta. Korkeintaan huolettaa että tuliko se nyt syömään muiden ruuat..


Päivitin Reneen liittyvistä asioista facebookkiini jo ennen kun haimme sen, ja hakupäivänä olin saanut jo kaksi yhteydenottoa Reneen liittyen. Nyt pari päivää myöhemmin yhteydenottoja on tullut reilusti lisää. Ilokseni pari vaikuttaa ihan potentiaaliselta, ja se antaa toivoa ettei tämä hieman hankalamman puoleinen kullanmuru jää meille pyörimään. Toivon kovasti että Rene löytää pysyvän kodin pikaisesti, sillä tämä on selvästi yhden ihmisen koira, ja halajaa päästä tekemään yhdessä oman ihmisensä kanssa. Rene onkin pentueen motivoitunein työskentelijä, ja hieman etäisemmästä luonteestaan huolimatta varsinainen kainalokoira omille ihmisilleen. 

Tietoa Renestä saa jakaa tutuille ihmisille. Yhteyden saa parhaiten sähköpostitse kosketushairio@gmail.com tai fb:ssä Mosse Manninen-profiilin kautta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti